בשנים האחרונות אנו עדים לשיטות שונות אשר מסייעות להפיג את תחושת הלחץ שנגרמת כתוצאה מחצים בעבודה בפרט ובחיים בכלל , אחת מהשיטות הללו הינה טכניקת הרפית שרירים.
הרפיה אינה מטרה בפני עצמה, החיים מלאי לחצים הכרחיים שילוו אותנו בכל שלב בו אנו מצויים, שפתרון מוחלט שלהם מצוי רק במוות. לחץ מאפשר לנו לעמוד בפני אתגרים ומבחנים להתחשל ולצאת מחוזקים יותר, כפי שניטשה הפילוסוף, שחיוו היו מלאי לחץ וקושי אמר "מה שלא מחסל אותי מחסן אותי". סליה (SELYE) הבדיל בין שני סוגי לחץ : לחץ טוב EUSTRESS , אותו הוא הגדיר כחוויה מאתגרת ומוצלחת שלאחר ציפיות גבוהות, ולחץ רע DISTRESS חוויה שלילית כמו איום, כישלון ואכזבה.
החלוצים ששרו " באה מנוחה ליגע ומרגוע לעייף" מן הסתם התכוונו למנוחה לאחר לחץ טוב. כמו כל אחד לאחר פעילות פיזית מפרכת, חוו הרפיה כמשהו שהפוך ומשלים ללחץ, באמצעות הלחצים הם העריכו הרפיה ומנוחה טובה.
כדי שנוכל להרפות כמו שצריך אנו צריכים לעבוד ולהתאמץ קודם. בטכניקות הרפית שרירים, מכווצים תחילה קבוצות שרירים ולאחר מכן משחררים אותם ותחושת ההרפיה נעשית עמוקה יותר. לחץ והרפיה הם צדדים של אותו מטבע.
יחד עם זאת, הרפיה טובה מאפשרת להתמודד כראוי עם משימות החיים . מספרים על נפוליון שהיה מסוגל לנוח בשעת רכיבה על סוס, לאסוף כוח ולהפגין יכולות מפליאות, כיאה לנפוליון בשעה של הכרעות קשות.
הרפיה היא אחת הדרכים היעילות, המהירות והישירות להקלה והתמודדות עם מתחים ולחצים. יש לה פופולריות רבה בקרב הציבור הרחב ונעשה בה שימוש בשיטות קונבנציונליות וברפואה המשלימה.
הרפיה מוגדרת כפעילות מודעת עליה מחליט האדם, הקשורה בהפעלת תהליכים חשיבתיים וגופניים כדי להשיג רמת מודעות שלווה, מצב גופני רפוי ונינוח ואיזון גופני ונפשי. בהרפיה משתתפים מנגנוני ויסות שונים והיא משמשת מרכיב חשוב במהלך ריפוי. מעניין לציין, שהרפיה וריפוי באים מאותו שורש. סגולותיה ביצירת שינוי פיזיולוגי ופסיכולוגי באו לידי ביטוי במחקרים רבים.
באופן כללי, הרפיה עוזרת להפחית את רמות העוררות הגבוהות, העודפות והלא נחוצות לרמות נמוכות יותר בכך להפחית נזקים ושחיקה שנגרמות בגלל רמות עודפות של עוררות. בנוסף, הרפיה מפעילה מנגנונים המנוגדים למצב הלחץ, תופסת את מקומו ובכך מפחיתה, מעכבת או מבטלת את תוצאות מצב הלחץ.
ניתן לראות בהרפיה כהתמודדות מניעתית, כהקדמת תרופה למכה. הרפיה עוזרת להקל את רמות העוררות ותורמת לאיזון נפשי ומניעת מחלות לחץ שעלולות להתפתח .
אז איך עושים את זה:
להרפיה זו זקוקים למעט פרטיות ניתן לעשות אותה בישיבה על כיסא בזמן ההפסקה רצוי בחדר סגור וללא הפרעות חיצוניות.
היא כוללת את השלבים הבאים:
א.שפשוף הידיים זה בזה ומגע שלהם עם הפנים והראש והצוואר.
ב.סיבובי ראש באיטיות לשני הצדדים כ 4 פעמים כל צד.
ג.סיבובי כתפיים לשני הצדדים -10 פעמים לכל צד.
ד. כיווץ והרפיה של איברי הגוף באופן הבא:
-כיווץ אצבעות כפות הידיים לאגרופים בחוזקה ופתיחת אצבעות בחוזקה.
-כיווץ אצבעות כפות הרגליים לאגרופים בחוזקה ופתיחת אצבעות כפות הרגליים בחוזקה.
-כווץ ישבן ולהרפות.
-להכניס בטן פנימה ולהרפות.
-להבליט בית חזה ולהרפות.
-כתפיים אל האוזניים ושחרר.
-לפתוח פה להוציא לשון לפתוח עיניים לרווחה.
-לסגור פה ולכווצו לעצום עיניים בחוזקה
-לשחרר הכל.
ה.לתת הוראה עצמית להרפות בנפרד שתי ידיים, שתי רגליים, ישבן, בטן , חזה, כתפיים, צוואר וראש 5-10 נשימות מלאות.
לבריאות.
תגובות
למאמר זה התקבלו 0 תגובות
למאמר זה התקבלה תגובה אחת
למאמר זה לא התקבלו תגובות