ראיון עבודה הינו אחד הכלים החשובים והנפוצים ביותר בתהליך חיפוש עבודה, שלפיהם הארגון יקבע את התאמך לתפקיד המוצע. מדובר במפגש בלתי אמצעי שבו כל אחד מהצדדים מנסה לעמוד על קנקנו של השני.
בראיון כמו משחק שח-מט, יש מפגש יכולות , תכנון מהלכים וצורך לקרוא נכונה את הצד השני. כך שהכנה טובה (בשליטתנו), ניהול זמן נכון וכלים חזקים (ניתן לעבוד על זה) יכולים לעזור לנו לעבור אותו בהצלחה ולמצוא בסופו של דבר עבודה.
ראיון- משוכה שצריך לעבור
אם תעבור את הראיון בהצלחה, פירושו של דבר שעברת את אחת המשוכות הגבוהות בדרכך לתפקיד הרצוי. אומנם יתכנו בהמשך ראיונות נוספים, בחינות מיון, ועוד שלבים, אבל חברות מעניקות לראיון משקל רב, בשיקולי הבחירה שלהם, יחסית לכלים אחרים. ( "יש לי אינטואיציה מעולה, אני קולט אנשים בראיון ולעתים רחוקות אני טועה" )
ישנן חברות אשר עורכות מספר ראיונות על ידי מספר אנשים מתוך החברה . לדוגמא, יכולים לראיין אותך: מנהל משאבי אנוש ומנהל ישיר, או מנהל מקצועי ומנהל ישיר. מבחינתם זוהי דרך טובה לעמוד על טיבך מכמה זוויות. לך כמועמד זה מסבך את החיים, אבל קבל זאת בהבנה ונסה להפיק מהראיונות האלה את המקסימום, להיות במיטבך בכולם ולקבל את האינפורמציה הדרושה מכל המקורות אתם אתה נפגש, כדי שתוכל לדעת כמה שיותר על התפקיד.
זימון לראיון
שלחת קורות חיים וקיבלת זימון לראיון קבלה לעבודה- טוב, סימן שאת השלב הראשון של קורות החיים עברת, כעת אתה הולך להוכיח לארגון- מה אתה שווה.
את הזימון תקבל בשיחה טלפנית , הישמע רגוע וקבל את השיחה באופן טבעי. נימת הקול שלך בשיחה (בטחון, שטף) נותנת נקודת חיזוק למעסיק, שאכן פנה לאדם הנכון ולתת לו תחושה טובה.
הכנות לקראת ראיון
כדאי שתעשה מספר הכנות לקראת ראיון כדי שתבוא מוכן, מעודכן ונינוח עד כמה שניתן:
הכר את עצמך- מה נטיות הלב שלך מבחינה תעסוקתית ובאיזה תחומים תרצה לעסוק. מומלץ שתבחן את עצמך באמצעות שאלון שיסייע לך לבדוק איזה עבודה מתאימה לך.
חשוב: מה בעצם יש לי להציע? מה אני רוצה להבליט בראיון.
ברמת הידע: מהו הידע המקצועי שרכשתי עד היום. לדוגמא, "ידע בעיצוב אתרים באינטרנט".
ברמת כישורים: איזה כישורים ויכולות בולטות יש לי. לדוגמא, "יכולת ניהולית, יכולת ארגונית".
בניסיון הרלוונטי: איזה ניסיון תעסוקתי רלוונטי צברתי עד כה. לדוגמא, "ניסיון של שנתיים בהקמת מערכות תקשורת"
מהם תכונות אופי שמאפיינות אותי . לדוגמא "אמינות ודינמיות"
ערוך לעצמך רשימה כזו שתשמש עבורך כרטיס ביקור שאותו תוכל להציג בראיון. זה נשמע טריוויאלי, אבל בלהט הראיון , בגלל הלחץ , ובגלל שהראיון לא נערך במגרש הביתי שלך אתה עלול לשכוח פרטים חשובים כאלה. הכנה מוקדמת תסייע לכך שנוכל לשלוף את הפרטים הללו באופן טבעי ושוטף.
מה אני רוצה להשיג בתמורה לניסיון, לכישורים, ולידע שיש לי ? מבחינת רמת השכר, רמה ניהולית וקידום לו אני מצפה.
הערך את המטען, שאתה מביא אתך מול התגמול שאתה רוצה להשיג ובדוק אם דרישותיך מוגזמות, ריאליות או שמה נמוכות מידי?
חשוב מה יש בך, שיכול לענות על צורכי המעסיק הפוטנציאלי ולגרום לו להחליט, שדווקא אתה מבין כל המועמדים מתאים לו ביותר ועונה על ציפיותיו.
נסה לערוך עם עצמך, או עם חברים סימולציה של הראיון. שים את עצמך בצד של המראיין. שאל את עצמך שאלות שנהוג לשאול בראיון וענה בהתאם . ככל שתתכונן יותר, הביטחון העצמי שלך יעלה וכך התשובות ישמעו בהירות וספונטניות להפליא.
למד מטעויות שעשית בעבודותיך הקודמות והפוך את הלימון ללימונדה. אם הייתה לך/יש לך בעיה ביחסים הבין אישיים בעבודה, ראה איך החברה החדשה שאליה אתה פונה שונה מהחברה הקודמת ודווקא בה אתה יכול להשתלב כראוי. ("עבדתי בצוות שמרני , עכשיו אני הולך לצוות צעיר ופתוח") אם רמת ביצועך לא הייתה גבוהה. או. קי. אתה הולך לעבוד עכשיו על פרויקט שונה, שיותר יעניין אותך ולכן צפוי שרמת הביצועים שלך תעלה.
הכר את הארגון
איסוף נתונים- אסוף נתונים על החברה אליה אתה פונה, מהו המוצר שלה, גודלה והמחזור העסקי שלה. כך תוכל לדעת, אם התפקיד המוצע שווה את המאמץ והאם כדאי להשקיע בשלבי המיון כדי להתקבל אליו. בנוסף, ידע מוקדם יכול לעזור לך לעמוד על ציפיות הארגון, הצרכים והתרבות הארגונית וכך תוכל לפתח איתם שפה משותפת, וליצור מכנה משותף רחב עד כמה שניתן.
החברה גם תעריך מאמצים מסוג זה, אם הם יקבלו מסר ממך, שעשית שיעורי בית ובאת מוכן לפגישה.
ניתן לאסוף נתונים ממספר מקורות:
אינטרנט -כנס לאתר החברה ונסה לדלות משם מידע רלוונטי. ישנן חברות שהקימו אתרים מושקעים עם מידע רב למדי- נצל זאת. למד להבחין בין עיקר לטפל. חלק גדול מהחומר הינו פרסומי ויחצ"ני התייחס למה שמעניין אותך. אם אין לחברה אתר, או שהוא אינו מתוחזק כראוי, זה אומר משהו על החברה.
מאגרי מידע- ישנם מאגרי מידע מקצועיים, בהם ניתן למצוא חומר עדכני ונתונים על חברות. שרות זה ניתן בדרך כלל בתשלום.
כתבות בעיתונים- בעיתונות הכלכלית היומית מתפרסמות כתבות על חברות. עיין בהם ונסה לדלות חומר על החברה.
חברים- באמצעות קשרים שיש לך עם חברים שעובדים בחברה, תוכל לקבל מידע מעשי על החברה ועל הקורה שם, מעבר לסיסמאות, שבפרסומים הרשמיים של החברה. זהו מידע חשוב, שלא תמיד מתפרסם באופן רשמי ולא בטוח שהמראיין ישמח לנדב אותו. ("לאחרונה עשו אצלנו שינוי ארגוני גדול, פיטרו שליש מהחברה, אף אחד לא יודע מה יקרה מחר")
דלה מידע מהתהליך- עד כמה הארגון עשה רושם בירוקרטי וכבד בתהליכי המיון, או קל וגמיש, עד כמה ההתייחסות היתה עניינית ונעימה, או שמה מסורבלת ומתישה.
התרשמות ביום הראיון- אם זומנת לראיון בחברה פקח עיניים ואוזניים. עד כמה המקום מרוחק מביתך והדרך פקוקה, מה קרה בחנייה (אם בכלל יש חניה), המבנה בו שוכנת החברה, הציוד המשרדי, האווירה השוררת במסדרונות החברה וכו.
לפני הראיון היה בטוח בעצמך, השתדל שלא להיות לחוץ , (מומלץ לבצע הרפיה) , חשוב חיובית, אמור לעצמך שאתה הולך לקבל את התפקיד, שאת הראיון אתה הולך לעבור בהצלחה. אולם, ציין לעצמך, שגם אם מסיבה, כל שהיא, לא תתקבל לתפקיד לא יקרה כלום ותיקח את זה ב- easy.
הגעה לראיון
חשוב להגיע כ- 10-15 דקות לפני הזמן שנקבע לראיון. לשם כך עליך לברר את המיקום המדויק של הארגון, כיצד מגיעים אליו ומה מצב הפקקים באותו זמן שקבעתם. במקומות בהם אינך מתמצא- הצטייד במפה מתאימה. אם ידוע שמדובר במקום וזמן שמועדים לפקקי תנועה, יש לקחת טווח בטחון מספיק כדי לא לתת תירוצים במקרה של איחור. בכל מקרה לפני הנסיעה קח אתך את הכתובת , הטלפון ושם איש הקשר בארגון כדי שבמידה ומסיבה לא צפויה נתקעת בדרך, תוכל לעדכן אותם בטלפון הסלולרי על איחור.
נכנסים לראיון
כשתיקרא פנימה אל חדר המראיין, הישר אליו מבט, חשוב לשמור על קשר עין עם המראיין לאורך השיחה אך לא באופן מאולץ ולא ממוקד מידי . שב בנוח זקוף אך לא מתוח, ידיים על הרגליים משוחררות, כתפיים נמוכות, חיוך קל וטבעי בזוית הפה.
פתיחה
המראיין יפתח , ישנן מספר דרכים לפתוח ראיון לפניך שלוש מהנפוצות שבהן:
1. אפשרות א- ייתן לך הסבר קצר מדוע זומנת וישאל אותך שאלה בנוסח -"ספר לי על עצמך".
2. אפשרות ב -ינסה להיות נחמד וישוחח אתך בצורה חברית על נושא, שאינו קשור לראיון "לחימום הקנה", ולאחר מכן יגלוש לשיחה עניינית וישאל אותך שאלות בנוגע לקריירה שלך.
3. אפשרות ג- ירה שאלה בנוגע למשהו שעניין אותו בקורות החיים. אני רואה שהעבודה האחרונה שלך הייתה בחברת X .בוא תספר לי מה בדיוק אתה עושה שם?
1. מענה לאפשרות א- התכונן מראש לשאלה זו, כך שתוכל לענות עליה בשטף ורהיטות. עדיף שתתחיל מהעבודה האחרונה ותעבור אחורה לעבודות הקודמות. אם זה עתה סיימת את לימודך ואתה מגיע ללא ניסיון תעסוקתי, התחל מנקודה משמעותית בחייך , נאמר מהצבא ועד תום הלימודים. בכל מקרה קשר את תולדות חייך למשרה אליה אתה פונה.
2. מענה לאפשרות ב- בדרך כלל, יותר נעים לשבור את הקרח בתחילת השיחה ולפתוח ב small talk . אבל, שים לב, חשוב לפני שאתה מדבר ואל תיסחף לאמירות שאולי תצטער עליהם בהמשך. דרך שיחה חברית איש הארגון לומד עליך רבות. תגיד את מה שאתה חושב, אבל במידה, מבלי לקלקל את הרושם הרצוי.
3. מענה לאפשרות ג- שאלה זו נותנת לך הזדמנות, כבר בהתחלה, להעביר את המסר הרצוי למראיין ולספר לו על העבודה האחרונה, מה עשית שם ומדוע פנית לחברה הנוכחית ואיך אתה יכול לתרום לה. עליך לקשור את מה שעשית בעבודה האחרונה עם התפקיד אליו אתה מיועד. לדוגמא: "אני כעת עובד בפיתוח רכיב מסוג DX2 שדומה במאפייניו לרכיב שמפתחים אלכם. בתפקיד הזה אני עובד כשנתיים ..."
גוף הראיון- שאלות שתישאל בראיון
בגוף הראיון, המראיין יכנס אתך לעומקם של דברים כדי לעמוד על ניסיונך וכישורך לבדיקת התאמתך לתפקיד.
להלן מספר שאלות שאתה עשוי להישאל במהלך הראיון.
תן לי דוגמא של בעיה שהתמודדת איתה וכיצד?
המראיין מעמת אותך כאן עם העולם האמיתי ומחפש דוגמאות אמיתיות ומוחשיות שמראות על ניסיונך וכישורך. כדאי להתכונן לבעיה כזאת מראש ולא להיות מופתע (איזה בעיה אני יעלה עכשיו? שהסתכסכתי עם הבוס שלי?") הצג בעיה אמיתית מקצועית שעמדת בה בהצלחה , לא קלה מידי, אך גם לא שולית או יוצאת דופן.
אפשרות טובה- "קבלנו הזמנה לספק 1,000,000 מוצרים ללקוחות שלנו. תוך שבוע , ריכזתי..., טיפלתי... והשקעתי... ועמדתי בהצלחה במשימה ."
אפשרות פחות טובה- "היה לי בוס אגרסיבי ולמרות זאת למדתי איך לעבוד איתו כמו שצריך."
היה מוכן לשאלות סימולטיביות בסגנון מה היית עושה אילו: "מה היית עושה אילו היה לך בוס מקצועי ובוס פרויקטלי-ישיר וכל אחד רוצה ממך משהו אחר ומנוגד לשני, אתה חושב שהבוס המקצועי צודק"
תשובה אפשרית: "הייתי מעדכן את הבוס הישיר לגבי הדרישה המנוגדת של הבוס המקצועי, ומנסה לבדוק איתו אם הוא מוכן לשנות את החלטתו."
ספר לי על פרויקט שביצעת בצוות העבודה שלך ואיך באה לידי ביטוי התרומה שלך?
המראיין רוצה לבדוק, אם היית דומיננטי ויוזם בצוות, האם גילית מעורבות או שמה נגררת אחרי אחרים, והלכת בדרך שהם סללו. חשוב שתגלה עניין והתלהבות בפעילות שעשית . בהצגת הדברים דבר בלשון יחיד: "עשיתי, תרמתי, הקמתי" ולא בלשון רבים. המראיין יכול לדוגמא, להסיק לפי מידת ההבנה, ההתלהבות והבקיאות בפרויקט באיזה מידה אתה אכפתי ומעורב בעבודה. ("הוא מספר על הפרויקט "פיתוח מוליכים למחצה" שעשה בטכניון בכזאת התלהבות , המעורבות שלו בעבודה בטוח תהייה -משהו") .
כמובן, שאין זה סוף פסוק וככל שנתכונן טוב יותר לראיון ולתסריטים שונים שיכולים להתרחש בו, כך נגביר את סיכוינו לעבור אותו בהצלחה. מראיין מקצועי לומד כיצד לנווט את הראיון למחוזות אליהם הוא רוצה להגיע ולחשוף את נקודות התורפה של המרואיין באמצעות טכניקות שונות ומחפש העבודה צריך לדעת כיצד להשיב כהלכה. על טכניקות אלה והדרכים להתמודד איתן נרחיב במאמר הבא- ראיון עבודה- המשך.